Collage
- Maura muñoz
- 20 ene 2020
- 3 Min. de lectura
Actualizado: 7 mar 2020
Com a deures de vacances, la nostra professora ens va posar realitzar un collage relacionat amb l'etiqueta d'una biblioteca que ens va tocar a l'atzar. En el meu cas la meva etiqueta tractava d'un home, Andrés Úbeda dels Caps, el qual es dedica a fer classes en una escola de Madrid com a historiador de l'art.
Amb això en ment vaig decidir que el meu collage tractés sobre l'art, però de quina manera podria representar una cosa tan subjectiva? Després de pensar durant una bona estona sem va acudir la idea d'ajuntar diferents formes d'art, considerades clàssics i crear noves obres d'art.
Per la mida del full i perquè es poguessin veure i apreciar bé totes les imatges vaig decidir realitzar sols 4 imatges principals, que després editaria enganxant diferents cares de personatges conegut en l'art audiovisual, musical i clàssics de la pintura.
La primera fotografia és del típic quadre de la Gioconda, pintada per Leonardo da Vinci, la qual vaig decidir modificar per la cara de la protagonista de titanic, perquè s'acabés de reconèixer la pel·lícula, també vaig decidir deixar la cara de Leonardo di Caprio, l’altre personatge principal de la pel·lícula. De fet vaig intentar quadrar tot el possible el cap de la pròpia Gioconda amb l'actriu, perquè donés la sensació que realment la cara de la gioconda és la de la protagonista.
Per a la segona imatge vaig utilitzitzar la famosíssima foto de la llegendària sèrie televisiva "Friends", en aquest cas per seguir el patró de la imatge anterior vaig decidir canviar la cara de tots els protagonistes de la sèrie per personatges de quadres molt famosos, com les menines ( Mònica i Phoebe), la Venus (Ross), la jove de la perla (Chandler), el crit (Jowy) i Van Gogh (Reichel). Com en el cas anterior també vaig intentar buscar imatges que encaixessin el màxim possible amb el cos dels personatges, a més que algunes també estan més inclinades que altres per la mateixa raó, seguir el cos de el personatge principal perquè doni més sensació que podria ser el seu cap.
Per a la tercera imatge vaig escollir com a base el famosíssim àlbum dels Beatles, en el qual surten tots creuant un carrer, i com en tots els anteriors exercicis vaig canviar les cares dels integrants del grup per personatges importants en la història de la pintura, com: Velázquez, Picasso, Rembrandt i Dalí (en ordre de dreta a esquerra). Aquí també vaig intentar fer que les imatges quadressin amb els cossos motiu també pel qual vaig decidir fer-los una mica més grans, ja que penso que potser si les fes més petites no s'acabarien de veure bé les imatges.
Com a última foto escullo el quadre més famós de Jacques Louis David, un pintor de la realesa francesa molt conegut en la seva època. La pintura es titula Garlanded Vestalin i com en tots els anteriors exercicis, li va canviar la cara per una cantant molt famosa de la nostra època, Adel. Com en totes les imatges anteriors intento escollir una imatge que més o menys encaixi amb la postura del personatge i intentin encaixar-se de tal manera que sembli que realment és el seu cap.
Finalment per acabar de donar-li un toc més de cuadro a les imatges, li vaig posar per al voltant un paper fi, semblant a el paper crep, que ens va proporcionar la professora, de color groc, perquè s'assemblés més als típics marcs color or que solen portar les obres d'art en els museus. A més d'intentar donar com una forma recargolada, típica d'aquest tipus de marcs, a el paper, també vaig decidir col·locar-li per al voltant una difuminació de dins cap en fora de pintura daurada, per donar més la sensació de marcs de quadre antic.
També sota de cada imatge vaig colocar un petit tros de paper verd (ja que en general l'obra contenia colors molt càlids i volia que el paper també es veiés bé, el vaig posar de color verd perquè és un contrari a aquest tipus de colors, sent un to més fred) on col·locar el títol de l'obra original, per donar més la sensació d'un moseu amb les obres exposades i els títols de les mateixes sota.
I ja finalment vaig decidir col·locar una sèrie de taques amb un pinzell al centre de el paper on poder enganxar les paraules principals que van inspirar el collage o més aviat en què em base. Aquestes taques segueixen la paleta de colors general de l'obra (tons càlids i blanc). A més les taques les vaig col·locar per donar-li importància a les lletres i que no es perdessin de vista pels altres elements.
PRACTIQUES:
Pluja d’idees:

Proves de color :

Per a donar la sensación de que les images eran realmente un cuadre enmarca, les vais ordenar de paper crep groc, I el color daurat que es pot veure a l’imatge de les practiques de color.
FINAL:

Comments