top of page

Artistes

  • Maura muñoz
  • 16 nov 2019
  • 3 Min. de lectura

Actualizado: 20 ene 2020


Makea


Son una xarxa de persones que no volen contribuir al creixement de residus i creuen en el potencial de l'intercanvi lliure de creativitat com a força per canviar la societat, respectant una mica més el planeta en què habitem.

Els objectius d'aquesta entitat són:

Plantejar i explorar solucions constructives a través de l'experimentació i prototips a través de tècniques de reutilització de residus.

Generar dinàmiques de treball col·lectiu i participatiu, per a la reflexió i conscienciació social i mediambiental.

Fomentar la cultura de la Reutilització i Intercanvi de coneixements.

Capacitar en el maneig d'eines i metodologies de Disseny en Codi Obert.

Desenvolupament de la cultura DIY (Fes-ho tu mateix) / DIWO (Fes-ho amb altres) com a mètode pràctic d'empoderament individual i col·lectiu, enfront de la cultura alienandora del «usar i llençar».



Albert Gusi:


Albert Gusi  va neixer a Castellbisbal, Vallès Occidental, al 1970.

És un artista català. Desenvolupa la seva obra amb una mirada particular del territori i el paisatge, des del camp de la fotografia. Sovint, les obres esdevenen Accions Fotogràfiques o performances col·lectives, on finalment en queda un registra gràfic, fotogràfic o fílmic.




Joan Fontcuberta Villà:


Joan va neuxer el 24 de febrer de 1955,p a  Barcelona. És un artista, docent, assagista, crític i promotor d'art espanyol especialitzat en fotografia.

L'obra de Joan Fontcuberta s'inscriu en una línia crítica de la concepció de la fotografia com a evidència de la realitat. Molts dels seus treballs versen sobre el "posar en dubte" la veritat que se li atorga a les imatges fotogràfiques. Es posiciona en una línia de qüestionament i dubte cap a la veracitat de la imatge fotogràfica.

Alguns premis:

-David Octavious Hill el 1988

-Premi Nacional de Fotografia el 1998

-Premi Nacional d'Arts Visuals el 2010

-Premi Nacional de Cultura el 2011





Marcel·lí Antúnez Roca:


Marcel·lí Antúnez Roca va neixer a Moià, província de Barcelona, el  13 de desembre de 1959.

És un dels artistes catalans més reconeguts en l'ús de les tecnologies digitals en l'àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació.

La trajectòria de Marcel·lí abasta un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en en una reflexió sobre sistemes de producció artística, el que ell anomena sistematúrgia, amb una iconografia particular i pròpia. Ha realitzat instal·lacions i performances, en museus, galeries, teatres i espais no convencionals en més de 40 països.





Cristina de Middle:

 

Cristina de Middel (Alacant, 1975) és una fotògrafa documental i artista espanyola que viu i treballa a cavall entre el Brasil, Mèxic i Espanya. Ha treballat com a fotoperiodista per a diferents diaris espanyols i ongs abans de decidir dedicar-se a un treball més artístic i personal. Des 2016 forma part de l'Agència Magnum.

Va estudiar photoperiodismo graduant-se en la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Màster en Fotografia a la Universitat d'Oklahoma i Màster en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València.




Victor Papanek:


Va néixer el 1923 i va morir el 1998. Va ser un destacat teòric del disseny. Considerava que el disseny és una professió política perquè té conseqüències sobre la societat, el medi ambient i l'ecologia.

Fou un dissenyador i educador estatunidenc que va esdevenir un ferm defensor de la concepció social i ecològicament responsable de productes, eines i les infraestructures de la comunitat. Va criticar els productes manufacturats que no eren segurs, adaptats, o essencialment inútils. Els seus productes, escrits i conferències van ser considerats col·lectivament un exemple i estímul per molts dissenyadors. Papanek va ser un filòsof del disseny i, com a tal, va ser un promotor dels objectius del disseny i enfocaments que incrementaven la sensibilitat cap a consideracions socials i més ecològiques.

Comments


©2019 por Fonaments Diseny i TGP. Creada con Wix.com

bottom of page